SIÓFOKI SPORTGIMNASZTIKA EGYESÜLET

RITMIKUS GIMNASZTIKA

Siófoki Sportgimnasztika Egyesület beszámolója a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány pályázatán nyert pénz felhasználásáról, az egyesület működéséről

 

Felhasználási idő: 2010. 03. 01. – 2011. 05. 31.

 

Egyesületünk elsősorban ritmikus gimnasztika oktatásával foglalkozik. Már 16 éve működik Siófokon az iskolákban és óvodákban tanfolyami szinten. Egyesületünk csak 2010-ben alakult. Siófok összes iskolájából és óvodájából járnak gyerekek az edzésekre szabadidejükben. Előkészítő és haladó csoportokban, heti két alkalommal.

 

Mivel egyesületünk a tömegsportra épül, elsődleges célja, hogy minél több fiatalt csábítson a rendszeres sporttevékenységre. E célból megpróbáltuk az edzéseket helybe vinni az iskolákba, óvodákba. Így egész évben, rendszeres edzéseket tartunk a SIOK tagintézményeiben: a Széchenyi I. Ált. Iskolában, a Beszédes J. Ált. Isk.-ban, a Pöttyös óvodában, és a Somogy Megyei Önkormányzat Perczel Mór Gimnáziumában.

A foglalkozásokon a testképzés mellett különböző koreográfiájú gyakorlatokat sajátítanak el a kislányok, amellyel a nagyobbak, ügyesebbek versenyeken is indulnak, a többiek pedig bemutatókon szerepelnek. Minden évben febr. végén vagy márciusban versenyt rendezünk, ahol nem csak a siófoki, hanem a Somogy megyében ezzel a sporttal foglalkozó más tanfolyamok, egyesületek is indulhatnak. 2010. március 27-én rendeztük meg a 6. Széchenyi Kupát. Ennek költségeit még a Somogy Megyei Ritmikus Gimnasztika Szövetség és a Széchenyi I. Ált. Isk. állta. Ezt követően az ügyesebb tanítványainkat B kategóriában diákolimpián és más C kategóriás versenyeken indítottuk. A tanfolyamok tagjai /nem csak a versenyzők/ többszöri fellépési lehetőséget kaptak. Szerepeltek az Széchenyi I. Ált. I. ritmikus gimnasztika évzáró műsorán, a Beszédes J. Ált.Isk.tartott gála műsorban.

Óvodás csoportjainkban a tavaszi szünet előtt nyílt órákat tartottunk, ezzel is népszerűsíteni próbáljuk az óvodások körében is sportágunkat. Júniusban a Pöttyös óvodában közös zenés tornát tartottunk az óvodásoknak és szüleiknek. Augusztusban 1 hetes edzőtábor volt, önkéntes jelentkezés alapján.

Szeptemberben újra kezdődtek a rendszeres foglalkozások ugyanazokban az iskolákban és óvodákban, mint az előző tanévben. A fentebb felsorolt iskolák közül a Széchenyi I. Ált. Isk., Beszédes J. Ált. Iskola és a Pöttyös Óvoda terembérletére használtuk fel a pályázaton nyert összeg nagy részét.

2011. február 25-én rendeztük meg a 7. Széchenyi Kupát, melyen zamárdi, nagyatádi, kaposvári és siófoki csapatok indultak. B és C kategóriában lehetett versenyezni. C kategóriában 6 csapat és 5 egyéni versenyző, B kategóriában 12 csapat versenyzett. Az érmeket a pályázati pénzből vásároltuk. A bíró díjakat a Somogy Megyei RG SZöv. fizette. A verseny egyéb költségeit az egyesület állta.

Márciusban és áprilisban Kaposváron, Balatonbogláron, Nagyatádon voltunk versenyen. Márciusban nyíltnapokat szerveztünk óvodai csoportjainknál. Terveink között szerepel fellépés május 29-én a siófoki gyermeknapi rendezvényen, a tanév végéig egyéb bemutatók szervezése, zenés torna szülök gyerekek részvételével.

 

Siófok, 2011. 05. 10.

Balláné Farkas Gabriella

SISE elnöke

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 27
Heti: 68
Havi: 428
Össz.: 88 297

Látogatottság növelés
Oldal: Beszámoló - WMSK
SIÓFOKI SPORTGIMNASZTIKA EGYESÜLET - © 2008 - 2018 - sise.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »