SIÓFOKI SPORTGIMNASZTIKA EGYESÜLET

RITMIKUS GIMNASZTIKA

Beszámolók a 2017. évrőlegyszerusitett_eves_beszamolo_1.pdf.jpg

egyszerusitett_eves_beszamolo_2.jpg

egyszerusitett_eves_beszamolo_3.jpg

 

szakmai_beszamolo_2018.docx4.jpgszakmai_beszamolo_2018.docx3.jpg

szakmai_beszamolo_2018.docx2.jpg

szakmai_beszamolo_2018.docx.jpg

Beszámolók a 2016. évről

beszamolo_szakmai_a.jpg

beszamolo_szakmai_b.jpg

 beszamolo_szakmai_c.jpg

beszamolo_nyilv.tetel.jpg

beszamolo_penzu.1.jpg

beszamolo_kozh.2.jpg 

 

 

 

Beszámolók a 2015. évről

kozh._besz.jpg

kolts.besz.jpg

 

 

 

 

Beszámolók a 2014. évről

                Éves költségvetés és beszámoló                2014.

A 2014. évet Egyesületünk 62.720 Ft készpénzzel, 252.090 Ft-tal, + 5.000 Ft zárolt összeggel a folyószámlán kezdte. Tehát összesen 319.810 Ft –unk volt január 1-én.

Bevételek:

Tagdíj:  Összesen 24 állandó tag fizetett tagdíjat. A tagdíjak befizetésével ebben az évben 28.800 Ft-tal gyarapodott bevételünk.

 Támogatás:  176.640 Ft-t kaptunk.

                Ebből pártoló tagok 36.000 Ft-t fizettek be.

                Az adó 1 %-ból egyesületünk részére 140.640 Ft-t lett kifizetve.

Pályázat: Lehetőségünk volt a Siófoki Polgármesteri Hivatal pályázatára pályázatot benyújtani, amelyen 50 000 Ft nyertünk

Egyéb bevétel 132.500 Ft - A Széchenyi Kupán nevezési díjakból 132.500 Ft nevezési díj folyt be.

Banki kamat:  101 Ft bevétel származott.

 Így ebben az évben összesen 388.041 , Ft bevételünk volt.

Kiadások:

Nevezési díj: 118.000 Ft-t fizettünk. /diákolimpiák, és BSEV egyéni versenyek/.

Útiköltség: A versenyekre való utazásra, 151.067 Ft-t költöttünk. / Pécs, Nagyatád/.

 A többi versenyt úgy oldottuk meg, hogy néhány szülő segítségével, saját gépkocsijukkal vitték el a gyerekeket. Az országos diákolimpia döntőre pedig pályázatot nyújtottunk be a Járási Klebelsberg Központba, és ez alapján kaptunk egy buszt, az oda vissza utazásra, Nagyatádra.

Anyag költség:  jelentkezett 34.680 Ft, ebből fedeztük a Széchenyi Kupa okleveleket, érmeket.

Bankköltség: 7.674 Ft.

Egyéb költség címén kifizettünk 42.719 Ft-t.

- levelezési költség,

- a Széchenyi Kupára az érmek hátuljára nyomtatott matrica,

- minden versenyző kapott kis ajándékot .

Összes kiadásunk ebben az évben 354.140 Ft volt.

Pénzügyi eredményünk 33.901 Ft-tal növekedett.

                Tehát 2014. december 31-én 75.720 Ft készpénzzel rendelkeztünk, folyószámlánkon 272.994 Ft volt, és 0 Ft lekötött betéttel zártuk az évet. Vagyis 2014.dec. 31-én, összesen 348.710 Ft-tal rendelkeztünk.

,,A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva.''

Siófok, 2015. 02.09.

             

Szakmai beszámoló 2014.

Az 2014-es évben előirányzott versenyekre a felkészülés megfelelően sikerült.

A már megszokott módon, 2014. januárjában, a téli szünet után már kialakultak a diákolimpiára felkészülő csapatok. A nevezéseket elküldtük, és rendszeres edzéseken készültünk az első megmérettetésre, amely az előző évekhez hasonlóan a Széchenyi Kupa, amelyet mi rendezünk. 2014. márc. 21-én került rá sor. Ebben az évben Kaposvárról, Zamárdiból és Siófokról érkeztek egyéni indulók, és csapatok. A verseny rendezésében segédkezett társadalmi munkában Lengyel Zsófi, Kelemen Debóra, Kerekes Ramóna,  Farkasné Csirke Gabriella, Farkas Nikolett,  és a Széchenyi I. Ált. Isk. tanárai és tanulói közül is 7-8 fő. A Széchenyi Kupát a siófoki Vak Bottyán J. Ált. Isk. és a kaposvári Zrínyi I. Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk. nyerte el holtversenyben.  3. db első helyezést és egy 2. helyezést értünk el. Egyéniben 7 arany minősítést és 1 ezüst minősítést.

A következő verseny a diákolimpia megyei döntője volt. 3 csapatunk arany érmet, 1 csapatunk ezüst érmet nyert. automatikusan tovább jutottak a csapatok a regionális döntőre

Ugyanazon a napon és helyszínen zajlott le a :

„C” kategória egyéni: regionális döntő

 

Papp Evelin arany minősítés,    Darás Réka ezüst minősítést.  Kelemen Debóra ezüst minősítés Farkas Nikolett arany minősítés. Nagy Viktória ezüst minősítést. Balogh Szonja ezüst minősítés.  Szabó Rebeka ezüst minősítést érét el.

 

Diákolimpia Regionális döntő május 9-én, Pécsett került megrendezésre , megint buszt béreltünk.

Elért eredmények:

5/B korcs. Perczel M. G.csapata                                              1. hely

A csapat tagjai: Farkas Nikolett, Csepregi Brigitta, Kelemen Debóra, Papp Franciska, Szőcs Lilla.

 

4/B korcs. Széchenyi I. Á. I. csapata                       1. hely

A csapat tagjai: Poklos Zsuzsanna, Kostyán Hajnalka, Tőke Zsófi, Papp Evelin

 

3/B korcs. Vak-B. J. I. csapata                                   4. hely

A csapat agjai: Magyar Sára, Balogh Renáta, Szabó Rebeka, Hózer Fanni, Darás Réka

 

2/B korcs. Vak-B.J.I. csapata                                     2. hely

A csapat tagjai: Kékesi Alexandra, Zsohár Hanna, Drevecz Dorisz, Nagy Viktória, Garamvölgyi Lilla.

 

1-8 helyett csapat jutott tovább az országosra, amely június 14-15-én került megrendezésre ismét Nagyatádon.

Országos eredmények:               

Siófoki Perczel M. Gimn. csapata 5/B                                    2. hely.

Siófoki Széchenyí I.Á. I. csapata 4/B                                       5. hely.

Siófoki Vak B. J. Ált. I. csapata 3/B                                           10. hely.

Siófoki Vak B. J. Ált. I. csapata 2/B                                           8. hely 

BSEV Országos döntő május 31- jún. 1.  Monor.

Eredmények:

Darás Réka - bronz minősítést. Legjobb előadás különdíj.

Papp Evelin - egyéb elfoglaltság miatt nem indult az országos döntőben

Farkas Nikolett -  bronz minősítést

Kelemen Debóra nem tudott részt venni az országos döntőn.

A versenyek mellett részt vettünk különböző bemutatókon, tömegsportrendezvényeken is.

-          Június 7-én, Pünkösdkor a siófoki városi felvonuláson is képviseltük egyesületünket, majd a nagy színpadon 9-én,színes műsorral léptünk fel.

 

-          Az tanévet június 11-én egy szép gála műsorral zártuk, ahol megint minden korosztály, és tudásszintű csoport szerepelt. Ezt a műsort a Széchenyi I. Ált. Iskolában rendeztük, hogy ezek között a tanulók között is népszerűsítsük sportágunkat. Ezeken a szerepléseken nem csak versenyzőink léptek fel, hanem különböző tanfolyami foglalkozásokra járó gyerekeknek is adtunk lehetőséget a szereplésre. 

 

-          A nyári szünet után,  szeptemberben újra kellett  szervezni a csoportokat. Ebben az évben már negyedszer rendezte meg Siófok a Nagy Sportágválasztót. Mi is részt vettünk rajta, és nem kis munkával, 2 napon keresztül, korán reggeltől késő délutánig folyamatosan bemutatókat tartottunk. Ezen kívül lehetőséget biztosítottunk, hogy az érdeklődő kislányok kipróbálhassák sportszereinket. Videón világversenyeket vetítettünk folyamatosan, hogy ezzel is ismertebbé, vonzóbbá tegyük ezt a sportot a kislányok számára, biztassuk a fiatalokat a rendszeres sportfoglalkozásokon való részvételre.

 

-          Az őszi foglalkozások az egyesületi tagok számára kemény munkával teltek, hiszen minden évben újra kell a korcsoportoknak megfelelően szervezni a csapatokat, új gyakorlatokat kell betanítani, új koreográfiákat kell készíteni. Az év végén még egy bemutatón vettek részt egyesületi tagjaink a KKMV-ben a Sport Gálán, ahol a város minden évben jutalmazza siófok legjobb sportolóit. Itt az országos döntőben 2. helyen és 8. helyen végzett csapataink érdemelték ki a város elismerő emlékérmét.

2015-es évi tervek

                Idén is az első megmérettetés az általunk rendezett Széchenyi Kupa lesz. Reményeink szerint ez a felkészítő verseny hozzásegíti csapatainkat, hogy a diákolimpia versenysorozatán már rutinosabban, magabiztosabban, hibátlanabb gyakorlatokkal lépjenek fel. Március 20-án fogjuk rendezni.

Ezt követően részt veszünk a ritm. gimn. diákolimpia megyei döntőjén, majd a tovább jutások alapján a regionális, és az országos döntőn is.

Egyéniben ismét indulnak sportolóink a BSEV „C” kategóriás verseny regionális döntőjén, és tovább jutás alapján az országos döntőben.

Ezen felül egyéb bemutatókon és fellépési alkalmakon szeretnénk tovább népszerűsíteni sportágunkat, mellyel a rendszeres mozgás szépségét, örömét akarjuk kifejezésre juttatni.

A tanévet idén is egy nagyszabású bemutató műsorral szeretnénk zárni. melynek pontos időpontja még nem alakult ki.

                Pénzügyi terveink között szerepel, hogy siófoki nagyobb vállalatoktól próbálunk támogatást nyerni, egyenlőre ez nem sikerült, de bízunk a jövőben. Az Önkormányzatnál még nem jelent meg az ez évi pályázati lehetőség, de amint lehet benyújtjuk pályázatunkat. Egyéb pályázati lehetőségeket is igyekszünk felkutatni. Ebben az évben a tagdíjakból befolyt összeg, pártolói befizetések biztosítják az Egyesület működésének alapfeltételét. Reméljük ismét sikerül az adó 1 %-ból is részesednünk. A 2015-es évben is a nevezési díjakra és útiköltségre, versenyrendezésre költjük elsősorban az egyesület pénzét. Ha ezen túl menően maradna versenydresszek vásárlására is pénzünk, erre nagy szükség lenne. Minden évben gond az új fellépő ruhák csináltatása.

Siófok, 2015. 02. 09.

             

Beszámolók a 2013. évről

 

Közhasznú beszámoló

Az egyesületi tagok edzésein, versenyeztetésein túl számtalan bemutatón vettünk részt, és szerveztünk magunk is , hogy mind szélesebb körben biztosítsuk sportágunk megismertetését a óvodások, iskolások körében, egyben felhívjuk a figyelmet a rendszeres testmozgás szükségességére a fiatalok körében.

Bemutató órákat szerveztünk Siófok iskoláiban / Széchenyi I. Ált. Isk., Vak B. Á. I./. Ősszel részt vettünk a siófoki Első Nagy Sportágválasztón, ahol 2 napon keresztül tartottunk bemutatókat az érdeklődőknek /közel 1300 -an tekintették meg/, és adtunk lehetőséget a különböző ritmikus gimnasztika eszközök kipróbálására, és tartottam személyesen felvilágosítást a sportág szépségéről, a rendszeres sportolás előnyeiről, egészségmegőrző szerepéről.  Siófok Város Pünkösdi Szezonnyitóján felvonulással, színpadi bemutatóval tettük színessé a programot.  Ebben az évben Nagyszokolyon is  felléptünk a falunapon. A sportág mind szélesebb körben történő elterjesztése érdekében idén Enyingen is tartottunk bemutató órát.

Rendezvényeinken folyamatos segítséget nyújtanak társadalmi munkában Csiky Marietta Petra, Kerekes Ramóna, Kelemen Debóra, Farkas Nikolett, Kostyánné Csapó Judit. Ők a fellépő, vagy versenyző gyerekek irányításában, bemelegítésében, öltözésében segítenek. A könyvelésben segít Farkasné Csirke Gabriella , az egyes helyszínekre való eljutásban segítenek társadalmi munkában, Kiss Éva, Darásné Bogdán Mónika, Papp Erika, Balogh Renáta. A versenyeinken további társadalmi munkát vállaltak Lengyel Zsófi, Balla Melinda, Kerekes Ramóna, Farkasné Csirke Gabriella , Falusi Lívia, Szirányi Margit, a verseny iroda vezetésében, díjak  átadásában, pontozásban.  De a Széchenyi I. Ált. Iskolában rendezett rendezvényünkön az iskola több tanára segíti munkánkat. Gyerekekkel közösen sütött pogácsákkal lepik meg a verseny résztvevőit Csepreginé Kovács Erzsébet vezetésével, terem berendezésében, díjak átadásában is segítenek.

Tevékenységünkhöz megfelelő erőforrás áll rendelkezésre.

-          a két év /2012. és 2013.  egybeszámított adózott eredménye (tárgyévi eredménye) nem negatív /

               2012. év eredménye + 6 ezer Ft, 2013. év eredménye +76 ezer Ft.

 

 

Egyesületünknél kimutatható a megfelelő társadalmi támogatottság .

 

–             közhasznú tevékenységének ellátását tartósan (2 év átlagában) legalább 10 közérdekű önkéntes tevékenységet végző személy segíti a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvénynek megfelelően.

 

-              a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint a szervezetnek    felajánlott összegből kiutalt összeg eléri – az államháztartás alrendszereitől kapott támogatások            nélkül számított – összes bevétel 2 százalékát,

                1 % -ból tárgyévi bevétel: 86 ezer Ft

                Összbev.: 346 ezer - 100 ezer = 246 ezer       2 %-a = 5 ezer:   5 ezer < 86 ezer .

 

 

Siófok, 2014. április 8.

 

Éves költségvetés és beszámoló

2013.

 

A 2013. évet Egyesületünk 85.060 Ft készpénzzel, 1.554 Ft-tal a folyószámlán, és 156.917 Ft lekötött betéttel kezdte. Tehát összesen 243.531 Ft –unk volt január 1-én.

 

Bevételek:

            Összesen 23 állandó tag fizetett tagdíjat. A tagdíjak befizetésével ebben az évben 26.900 Ft-tal gyarapodott bevételünk.

 

 Támogatásként 214.015 Ft-t kaptunk.

            Ebből pártoló tagok 27.600 Ft-t fizettek be.

            Lehetőségünk volt a Siófoki Polgármesteri Hivatal pályázatára pályázatot                        benyújtani, amelyen 100 000 Ft nyertünk. Az adó 1 %-ból egyesületünk                                 részére 86.415 Ft-t lett kifizetve.

 

A Széchenyi Kupán nevezési díjakból 105.000 Ft nevezési díj folyt be.

Banki kamatokból 714 Ft bevétel származott.

 

 Így ebben az évben összesen 346.629 Ft bevételünk volt.

 

Kiadások:

            Banki tranzakciók, számlavezetési díjra a bank 15.474 Ft-t vont le. Az igen magas          bankköltség miatt év közben bankot váltottunk.

Nevezési díjakra 115.600 Ft-t fizettünk. /diákolimpiák, és BSEV egyéni versenyek/.

A versenyekre való utazásra, 94.998 Ft-t költöttünk. / Pécs, Nagyatád/.

 A többi versenyt úgy oldottuk meg, hogy néhány szülő segítségével, saját           gépkocsijukkal vitték el a gyerekeket.

Anyag költségként jelentkezett 36.050 Ft, ebből fedeztük a Széchenyi Kupa ajándékait,            okleveleket, érmeket.

Sportfelszerelésre: 5.000 Ft-t költöttünk. Évzáró gála ajándékai.

Egyéb költség címén kifizettünk 3.225 Ft-t. Ez levelezési költség, érmek hátuljára          nyomtatott matrica . stb.

 

Összes kiadásunk ebben az évben 270.347 Ft volt.

 

Pénzügyi eredményünk 76.282 Ft-tal növekedett.

 

            Tehát 2013. december 31-én 62.720 Ft készpénzzel rendelkeztünk, folyószámlánkon 252.094 Ft volt, és 0 Ft lekötött betéttel zártuk az évet. Vagyis 2013.dec. 31-én, összesen 314.814 Ft-tal rendelkeztünk.

 

,,A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva.''

 

                       

Siófok, 2014. 04.08.

 

 

 

Beszámolók a 2012-es évről.

 

eves_penzugyibesz..jpg

 

kozhasznu_besz..jpg

 

 

2011. évről szóló pénzügyi beszámoló és közhasznú beszámoló

1. Pénzügyi beszámoló:

Egyesületünk 2011. január elsején 327.953 Ft tőkével rendelkezett.  A Balatonföldvár és vidéke Takarékszövetkezetben vezetett bankszámlákon szerepelt 286 298 Ft, a pénztárban pedig 41.655 Ft készpénz. Amit, jó részt az FGSZ által 2010-ben kapott 300 000 Ft-os támogatásnak köszönhetően tudtunk megspórolni az előző évben.

Mivel 2010 őszén kiírt Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány pályázatán sikeresen pályáztam, és nyert az egyesületünk 110 000 Ft-t, melyet teremdíjra és versenyrendezésre lehetett fordítani. Ez az összeg 2011. január 27-én érkezett meg a számlánkra. Ezen kívül az Önkormányzathoz nyújtottam be pályázatot versenyrendezésre, és az egyesület működési költségeire is egyet-egyet. Sajnos versenyrendezésre nem kapott az egyesületünk támogatást, ellenben a működési költségekre 100 000 Ft-t, ami csak ősszel, 2011. okt. 6-án érkezett meg a számlánkra.

Tagdíjakból 37.600 Ft folyt be, sajnos több egyesületi tag is kilépett ebben az évben. 2011-ben 16 egyesületi tag lépett ki. Jelenleg 28 tagunk van.

Ezen kívül támogatásokat kaptunk az edzéseket látogató nem egyesületi tagoktól, szülőktől, melyek összege ebben az évben 63 400 Ft volt.

Szerény mértékű gyarapodást jelentett a banki kamat, amelyet lekötött betéteink után kaptunk. Mivel a versenyidőszak nálunk tavasszal van, és elsősorban akkor jelentkeznek kiadásaink, /versenyrendezés, utazási költség, nevezési díj stb. / ezért több hónapon keresztül is le tudtam kötni meglévő pénzünket. Ez 6 626 Ft-t jelentett ebben az évben.

Így összesen a 2011-es év bevétele 317 626 Ft.

Kiadásaink a következő képen alakultak:

A Wesselényi M. Sport Közalapítvány pályázati pénzét teremdíjra lehetett felhasználni. Erre fordítottunk 96.000 Ft-t. Teremdíjra, csak a pályázaton kifejezetten erre a célra nyert összeget fordítottuk.

 Ebben az évben még a márciusban megrendezett Széchenyi Kupa rendezési költségeinek egy részét a Somogy Megyei Ritmikus Gimnasztika Szövetség fedezte. /Bíró díjak /. Mivel ez a verseny Széchenyi Ált. Isk. hagyományait őrző vándorkupa, így a teremért nem kellett fizetni. Az érmeket kellett az egyesületnek biztosítani, melyet a pályázaton nyert fennmaradó összegből vásároltuk. Ezzel együtt egyéb anyag költség az év folyamán 34.390 Ft volt. Az érmeken kívül ebbe tartozik a versenyre vásárolt ajándékok, csokoládék, oklevelek, az egyesület működéséhez szükséges nyugták, számlák, nyilvántartások, dossziék, borítékok vásárlása.

Bevételünk jó részét útiköltségre fordítjuk.  155.389 Ft-t költöttünk a 2011-es évben erre. Másik legnagyobb tétel a nevezési díj. Diákolimpia csapat és BSEV egyéni versenyek nevezési díja összesen ebben az évben 111 500 Ft volt.

A számlánkat vezető bank banki költségek címén 6 997 Ft-t vont le, amely számlavezetési díjból, átutalási díjakból tevődik össze.

Egyéb költség címén 2 935 Ft-t költöttünk el. Ez a levelezés költsége, többek között az ajánlott levelek költsége, amelyet egyesületünk közhasznúvá válása érdekében folytattam a Bírósággal, és a különböző versenyekre történő nevezési lapok postázásának díjai.

Sporteszközre nagyon keveset költöttünk, 1 215 Ft-t. Csak 2 db fátyolt kellett pótolni, mivel a bemutatóhoz kevés volt a már meglévő fátyol.

Ezek eredménye képen 2012. december 31-én 237 153 Ft-unk volt. 5 406 Ft bankszámlán, 172 046 Ft lekötött betét szintén bankszámlán, 59 701 Ft készpénz a pénztárban.

Így 2011-ben az összes kiadásunk 408 426 Ft.

 

2. Közhasznú beszámoló:

2011-ben elhatároztuk, hogy közhasznú egyesületté válunk. Ennek megfelelően előkészítettem az alapszabály módosítását,  melyet, az októberi közgyűlésünkön a tagok is megszavaztak. A bíróság hiánypótlás után elfogadta, és 2011. május 21-én jogerőre emelkedett végzés alapján a SISE közhasznú egyesületté vált.

Még ilyen jogcímen pályázati pénzt nem kapott egyesületünk, de igyekeztünk tevékenységünkkel ennek megfelelően működni.

Az egyesületi tagok edzésein, versenyeztetésein túl számtalan bemutatón vettünk részt, és szerveztünk magunk is , hogy mind szélesebb körben biztosítsuk sportágunk megismertetését a óvodások, iskolások körében, egyben felhívjuk a figyelmet a rendszeres testmozgás szükségességére a fiatalok körében.

Bemutató órákat szerveztünk Siófok óvodáiban /Pöttyös óvoda, Széchenyi utcai óvoda/ és iskoláiban / SIOK tagiskoláiban Beszédes J. Ált. Isk., Széchenyi I. Ált. Isk. és a Perczel M. Gimn./ . Ősszel részt vettünk a siófoki Első Nagy Sportágválasztón, ahol 2 napon keresztül tartottunk bemutatókat az érdeklődőknek, és adtunk lehetőséget a különböző ritmikus gimnasztika eszközök kipróbálására, és tartottam személyesen felvilágosítást a sportág szépségéről, a rendszeres sportolás előnyeiről, egészségmegőrző szerepéről. Gyermeknapon a városi rendezvényen igyekeztünk színvonalas műsorral felhívni a gyerekek figyelmét , érdeklődését sportágunk iránt.

Lehetőséget biztosítottunk, hogy állami gondozottak ingyenesen részt vehessenek az egyesület versenyzőinek edzésein, biztosítjuk felkészülését és versenyzését. Jelenleg 1 fő él ezzel a lehetőséggel.

,,A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva.''

Siófok, 2012. április 4.

 

---------------------             -----              ----------------------------

Balláné Farkas Gabriella                                 Balla Károly                                                     Tóth Erika 

elnök                        elnökségi tag                         elnökségi tag

 


Szakmai beszámoló  - 2012. április 25.

 

Az 2011-es évben előirányzott versenyekre a felkészülés megfelelően sikerült, igen  szép eredményekkel zártuk az évet.

Az, hogy minden versenyre biztosítani tudtuk a nevezési díjat és útiköltséget, elsősorban,  az FGSZ támogatásának köszönhettük. 2011 januárjában a téli szünet után már kialakultak a diákolimpiára felkészülő csapatok. A nevezéseket elküldtük, és rendszeres edzéseken készültünk az első megmérettetésre.

-          Mint minden évben, idén is megrendeztük a Széchenyi István Kupát, amelyet ebben az évben csak Somogy megyében hirdettünk meg, mivel a Wesselényi M. pályázaton nyert pénzből csak kisebb versenyekre költhettünk. Ezt a versenyt mi minden évben a diákolimpia csapat, és a BSEV egyéni versenyeire való felkészítő versenynek szánjuk. A verseny körülmények között előjövő hibákat még van időnk kijavítani a megyei döntőig.  Kaposvárról, és Zamárdiból jöttek csapatok.

A verseny tapasztalatait leszűrve fojtattuk a felkészülést a további versenyekre.

Megyei eredmények. – Kaposváron lett megrendezve. 2 első hely, 2 második hely, és 2 harmadik helyezést értünk el.

1/B korcsoport:

         SIOK csapata 3. hely:  a csapat tagjai - Nagy Viktória /Vak B. Ált. I./

                                                                      - Kerekes Luca és

-  Burghardt Alexandra /Beszédes J. Ált. I./

                                                                      - Gulyás Dorina /Széchenyi I. Ált. I./

2/B korcsoport:

        SIOK „A” csapata 2. hely: a csapat tagjai – Hardi Laura és

                                                                                                     Papp Evelin /Széchenyi I. Ált. I./

                   Darás Réka / Vak B. Ált. I./

                      Kerekes Hanna /Beszédes J. Ált. I./

                  Beke Veronika /Somogyi J. Á.I./

       SIOK „B” csapata 3. hely: a csapat tagjai – Bohár Kornélia  /Széchenyi I. Ált. I./

                                                                             Teklovics Fanni,

                                                                              Szász Gabriella,

                                                                              és Magyar Sára /Vak B. Ált. I./

3/B korcsoport:

                SIOK csapata 2. hely: a csapat tagjai – Májer Virág,

                                                                           Kostyán Hajnalka és

                                                                           Poklos Zsuzsanna /Széchenyi I. Ált. I./

                                                                           Papp Franciska és

                                                                           Farkas Nikolett /Vak B. Ált. I./

4/B korcsoport:

                SIOK csapata 1. hely: a csapat tagjai – Milei Fanni

                                                                           Kelemen Debóra

                                                                           Szőcs Lilla

   Nagy Bori  /Széchenyi I. Ált. I./

  Horváth Anna /Vak B. Ált. I./

6/B korcsoport:

                Perczel Mór Gimn. csapata 1. hely: a csapat tagjai – Kekezovics Liliána

                                                                                                                             Kerekes Ramóna

                                                                                                                             Tóth Sára

                                                                                                                             Ripszám Eszter

                                                                                                                             Barta Zsuzsanna

Minden csapat továbbjutott az ápr. 16-17-én Balatonbogláron rendezendő regionális döntőre.

 

 

 

Regionális:

B1 – 12. hely

B2 – 2. hely és 14. hely

B3 – 2. hely

B4 – 3. hely

B6 – 1. hely   Első 8 jutott tovább

 

Országos:            4/B korcsoport csapatunk nem indult /ballagás/

2/B korcsoport:

        SIOK  csapata 16. hely: a csapat tagjai – Hardi Laura és

                                                                                                     Papp Evelin /Széchenyi I. Ált. I./

                   Darás Réka / Vak B. Ált. I./

                      Kerekes Hanna /Beszédes J. Ált. I./

                  Beke Veronika /Somogyi J. Á.I.

3/B korcsoport:

                SIOK csapata 8. hely: a csapat tagjai – Májer Virág,

                                                                           Kostyán Hajnalka és

                                                                           Poklos Zsuzsanna /Széchenyi I. Ált. I./

                                                                           Papp Franciska és

                                                                           Farkas Nikolett /Vak B. Ált. I./

6/B korcsoport:  8. országos első helyezés

                Perczel Mór Gimn. csapata 1. hely: a csapat tagjai – Kekezovics Liliána

                                                                                                                             Kerekes Ramóna

                                                                                                                             Tóth Sára

                                                                                                                             Ripszám Eszter

                                                                                                                             Barta Zsuzsanna

Egyéni versenyen a BSEV haladó kategóriában 2 kislány indult.

A regionális döntőn Kekezovics Liliána és Györke Olívia arany minősítést, az országos döntőben Olívia bronz, Liliána pedig ezüst minősítést szerzett.

Kezdő kategóriában gyermek korcsoportban a regionális döntőn Papp Evelin arany oklevelet, Hardi Laura és Kostyán Hajnalka ezüst oklevelet, az országos döntőn Papp Evelin ezüst oklevelet szerzett.

 A csapat a reg. döntőn 3. helyezést ért el, ezzel, ezüst minősítést szerzett.

Serdülő kezdőkorcsoportban Farkas Nikolett arany oklevelet, az országos döntőn pedig bronz oklevelet kapott.

A versenyek mellett részt vettünk különböző bemutatókon, tömegsportrendezvényeken is.

-          A tavaszi szünet előtt a Beszédes J. Ált. Isk. Beszédes Napok című ünnepségén léptünk fel.

-          A gyereknapon a város főterén adtunk műsort.

-          Májusban a Széchenyi I. Ált. Iskolában tartottunk bemutatót, hogy népszerűsítsük sportágunkat, és az iskola többi tanulói is láthassák a rendszeres testmozgás, sport szépségét, eredményességét.

-          A versenysporton túl tömegsport foglalkozásokon az utánpótlás korosztály is elsajátította e szép sportág alapjait. És őket is szerepeltettük bemutatóinkon. Óvodás kortól 18-19 éves korig.

-          Több óvodában is tartottunk nyílt órát, ahol szülők, gyerekek megtekinthették foglalkozásunkat

-          Az tanévet egy szép gála műsorral zártuk, ahol megint minden korosztály, és tudásszintű csoport szerepelt. Ezt a műsort a Beszédes J. Ált. Iskolában rendeztük, hogy ezek között a tanulók között is népszerűsítsük sportágunkat.

-          A nyári szünet után szeptemberben újra kellett  szervezni a csoportokat. Igyekeztünk minden iskolában helyi csoportot indítani, hogy biztosítsuk a lehetőségét annak, hogy minél több gyerek járhasson a foglalkozásokra, mivel tudom, hogy nem könnyű a szülőknek megoldani, hogy munkájuk mellett gyermekeiket a város más pontján lévő sportfoglalkozásokra elhordják.

-          Ebben az évben először rendezte meg a város a Nagy Sportágválasztót. Mi is részt vettünk rajta, és nem kis munkával, 2 napon keresztül, korán reggeltől késő délutánig folyamatosan bemutatókat tartottunk. Ezen kívül lehetőséget biztosítottunk, hogy az érdeklődő kislányok kipróbálhassák sportszereinket. Videón világversenyeket vetítettünk folyamatosan, hogy ezzel is ismertebbé, vonzóbbá tegyük ezt a sportot a kislányok számára.

-          Az őszi foglalkozások az egyesületi tagok számára kemény munkával teltek, mivel minden korcsoportban új versenygyakorlatok lettek kiírva a diákolimpiai versenysorozatra. Az új gyakorlatok, mint minden alkalommal megint nehezebbek lettek az előzőeknél. Sajnos ezt a felkészülést egy-két versenyzőnk fel is adta, és kilépett egyesületünkből. Akik maradtak, viszont olyan példát mutattak küzdeni tudásból, amely példaértékű lehet a következő korosztályok számára is. Ennek a kitartó munkának az eredménye a sok érem,  amiket most nyertünk  a regionális döntőn, de ennek a részletezése már majd a jövő évi közgyűlés feladata lesz.

-          Az év végén még egy bemutatón vettek részt egyesületi tagjaink a KKMV-ben a Sport Gálán, ahol a város minden évben jutalmazza siófok legjobb sportolóit. Itt az országos bajnok csapatunk érdemelte ki a város elismerő emlékérmét.

 

2012-es évi tervek

                Most beszélni kellene a 2012-es évi tervekről, ami már majdnem múlt idő, hiszen túl vagyunk a diákolimpia megyei, regionális döntőjén, és az egyéni BSEV verseny regionális döntőjén is. 6 csapatból 5 jutott el egészen az országos döntőig, amely jún. 9-10-én lesz Balatonbogláron, az egyéni 5 versenyzőből 2 jutott be az országos döntőbe, amely május 12-13-án lesz Nagyatádon.

                Pénzügyi terveink között szerepel, hogy siófoki nagyobb vállalatoktól próbálunk támogatást nyerni, egyenlőre ez nem sikerült, de bízunk a jövőben. Az Önkormányzatnál még nem jelent meg az ez évi pályázati lehetőség, talán majd májusban. Versenyrendezésre, és működési költségekre is be fogunk adni pályázatot. Sajnos tavaly csak működésre kaptunk támogatást. Ebben az évben is a tagdíjakból befolyt összeg biztosítja az Egyesület  működésének alapfeltételét. A 2012-es évben is a nevezési díjakra és útiköltségre, versenyrendezésre költjük elsősorban az egyesület pénzét. Az  ezen túl fennmaradó összeget a következő évre tartalékoljuk, hiszen az eddigi versenyekre is csak azért futotta az Egyesület pénzéből, mert a tavalyi évben megmaradt összeget nem költöttük el. /Hiszen lehetett volna kéziszereket, versenyruhákat vásárolni belőle/ .

                Fellépéseink egy része is lezajlott már, a húsvéti a kikötőben, most vasárnap lesz az anyák napi bemutató Szabadhidvégen.  Május 10-én lesz az óvodásoknak bemutató óra itt a tornateremben. Az év végi záró műsor főpróbája június 11-én hétfőn lesz,  a műsor pedig június 13-án szerdán. Majd erről még mindenki  fog kapni pontos információt. Valószínűleg még június 15-én, pénteken fellép néhány csoport Iregszemcsén, ezért szeretném, ha mindenki megkérdezné az iskolába, hogy mikor van évzáró, vagy ballagás, hogy egyeztetni tudjuk, ki tud jönni pénteken délután a fellépésre.

Ezen kívül lehet, hogy megint felkérnek minket gyereknapon is a város részéről, de erről még én sem tudok semmit.  

-          Sajnos idén nem tudom megszervezni a nyári edzőtábort.

-          Idén el fogunk búcsúzni néhány 8-ostól, akik nem Siófokon folytatják tanulmányaikat

Kérem, hogy kilépési kérelmüket írásban nyújtsák be.

-          Egyesületünk 2013. –tól már tudja fogadni az adó 1 %-t, kérem a szülőket, hogy egyesületünknek juttassák, ha lehet. Nagyon sok pénz elmegy a nevezési díjakra, és az útiköltségre.

 

Beszámoló elfogadtatása.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 27
Heti: 65
Havi: 425
Össz.: 88 294

Látogatottság növelés
Oldal: Beszámolók
SIÓFOKI SPORTGIMNASZTIKA EGYESÜLET - © 2008 - 2018 - sise.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »